Inloggen op de Self Service

Als medewerker log je in via https://selfservice.officient.io/, daar kan je persoonlijke personeelsdata raadplegen en aanvragen indienen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als medewerker log je in via https://selfservice.officient.io/. Via die url krijg je toegang tot de Self Service van Officient waar je je persoonlijke personeelsdata kunt raadplegen en aanvragen kunt indienen.

❗ Belangrijk is dat je eerst een uitnodiging hebt ontvangen per mail van je organisatie of bedrijf. Met die mail kan je je voor het eerst aanmelden.

Inloggen op de Self Service kan op drie manieren:

1. Inloggen via e-mail met link

Je geeft je professioneel e-mail adres in. Je persoonlijk adres is ook mogelijk indien dit gekoppeld is aan je profiel in Officient. Daarna ontvang je een e-mail met login link, als je daarop klikt, kom je in jouw Self Service terecht.

Je wordt automatisch uitgelogd na 5 minuten van inactiviteit.

2. Inloggen met Google account

Als je professioneel gebruik maakt van Google voor e-mail, kan je inloggen met hetzelfde wachtwoord als je Google Account.

Gebruik je persoonlijk een Gmail adres? Dan kan je ook op deze wijze inloggen als je privé-e-mailadres gekoppeld is aan je profiel in Officient

3. Inloggen met Office 365 account

Als je professioneel gebruik maakt van Office 365 voor e-mail, kan je inloggen met hetzelfde wachtwoord als je Office 365 Account.

Gebruik je persoonlijk een (betalende) Office 365 account? Dan kan je ook op deze wijze inloggen als je privé e-mail-adres gekoppeld is aan je profiel in Officient.

Opgelet. Hotmail, Live en andere gratis mailboxen van Microsoft zijn niet compatibel.

Extra veilig met een pincode!

Heb je je keuze gemaakt uit een van deze inlogmogelijkheden?

Dan vraagt Officient nu om een pincode van 5 cijfers in te stellen. Jouw login-mechanisme zal hieraan gekoppeld zijn. Nadat je deze bevestigd hebt door dezelfde code nogmaals in te geven, is de pincode ingesteld.

Gebruik je de Self Service app op je smartphone? Dan kan je er ook voor kiezen om in te loggen door middel van je vingerafdruk of gezichtsherkenning.

Hoe volledig uitloggen?

1. Klik op je initialenbadge of je profielfoto bovenaan.

2. Selecteer Instellingen.

3. Onderaan klik je op Uitloggen.

Direct vanuit het HR Platform inloggen in de Self Service

Opgelet: Enkel voor gebruikers van het HR Platform

Hr-medewerkers kunnen via het HR Platform ook inloggen in hun Self Service. Dit kan je op de volgende manier:

1. Klik rechtsboven op jouw initiaal.

2. Kies voor Employee Self Service.

3. Geef je pincode in.

Je wordt automatisch doorverbonden met jouw eigen Self Service.