Officient gebruiken om de gegevens van jouw wagenpark bij te houden? Dat kan! Met onze module Wagenpark kan je niet alleen jouw wagens, fietsen en andere vervoersmiddelen registreren — je kan er ook de nodige documenten aan koppelen. Hieronder lees je stap voor stap hoe je dat doet.

Een nieuwe wagen policy creëren

Als je een nieuwe wagen policy (fiets, of motor policy) wil creëren, ga je eerst naar Instellingen (⚙️) en vervolgens naar Contract templates (onder de titel Contracten).

Vervolgens zie je een overzicht van alle aangemaakte templates. Om een nieuwe template toe te voegen, klik je op de blauwe knop rechtsboven.

Vervolgens kan je kiezen wat voor soort template je wil aanmaken. In dit voorbeeld selecteren we de optie Wagen policy, geven we onze template een naam (i.e. Overeenkomst wagen) en klikken we op Volgende.

Tot slot kan je ervoor kiezen om een bestaand Word bestand te importeren of om zelf een nieuwe template op te bouwen

Een wagen policy toevoegen aan een wagen

Eenmaal je de template hebt aangemaakt, kan je deze gaan koppelen met de relevante vervoersmiddelen. De stappen hieronder zijn dus ook identiek voor fietsen en motoren. Navigeer allereerst naar Wagenpark onder de module Assets.

Klik vervolgens op de wagen waarvoor je een policy wil toevoegen, en klik op de knop Voeg policy toe

Je zal zien dat Officient je een overzicht geeft van de beschikbare wagen policies. Selecteer hieruit de juiste template en klik op Toevoegen

Tot slot kan je ervoor kiezen om het contract al dan niet te versturen naar de medewerker en/of nog manueel aan te passen