Heel wat bedrijven geven hun werknemers bepaalde budgetten om opleidingen te volgen, te reizen voor hun beroep of om van andere voordelen te genieten. Met de module Budgetten in Officient, wordt het mogelijk om deze nauwkeuriger op te volgen.

Waar vind je Budgetten terug?

De module Budgetten kan je terugvinden op het persoonlijk profiel van de medewerker, onder de titel Budgetten. Links kan je selecteren voor welk jaar je de budgetten wil consulteren, door op het pijltje naar onder te klikken.

Medewerkers kunnen ook zelf hun budgetten consulteren via de Self Service-app onder de tab Loon & Voordelen. Dat ziet er als volgt uit:

Hoe kan ik budgetten toevoegen?

Er zijn twee manieren om budgetten toe te voegen in Officient. Enerzijds kan je een budget toevoegen op het persoonlijk profiel van de medewerker, door in het overzicht van de budgetten op het '+' icoon te klikken.

Het is echter ook mogelijk om budgetten toe te voegen voor iedereen binnen de organisatie. Daarvoor navigeer je via Instellingen (⚙️) > Budgetten > + Nieuw budget toevoegen.

Opvolgen van het verbruik van het budget

In Officient kan je niet alleen registreren welke budgetten je toekent, maar ook welk bedrag medewerkers al hebben verbruikt, en hoeveel ze nog hebben open staan. Daarvoor dien je natuurlijk elk verbruik te registreren. Dat doe je door onderstaande stappen te volgen:

1. Ga naar het profiel van de medewerker
  2. Klik op het budget waarvoor je een item wil toevoegen
  3. Klik op + Item toevoegen
  4. Voer de correcte gegevens in