Krijgen jouw medewerkers de kans om zichzelf bij te scholen? Met Officient kan je hen de mogelijkheid geven om trainingen, cursussen en opleidingen zelf aan te vragen via de mobiele app.

Standaard staat deze optie uit, maar in enkele stappen kan je hem activeren.

Module opleidingen activeren

1. Ga naar Instellingen (⚙️)
  2. Klik onder Op maat op Actieve modules
  3. Activeer de module opleidingen

Voeg opleidingen toe die je medewerkers kunnen volgen

1. Ga naar de tab Assets
  2. Klik in het keuzemenu voor Opleidingen
  3. Klik op +Opleiding toevoegen, om de keuzelijst uit te breiden

Zorg dat opleidingen zichtbaar zijn in de self-service

1. Ga naar Instellingen (⚙️)
  2. Klik onder Self-service op Functionaliteiten
  3. Scrol naar onder en stel de zichtbaarheid en de aanvraagmogelijkheid in. Let op: deze instellingen gelden voor alle medewerkers.

Vanaf nu kunnen jouw medewerkers in enkele stappen een nieuwe opleiding aanvragen via de self-service. Je kan dit simuleren via de Preview.

1. Ga naar het dossier van een werknemer via Personen
  2. Klik op Uitnodigen voor self-service en vervolgens op Preview
  3. Ga naar de knop Opleidingen
  4. Druk op de knop Opleiding aanvragen
  5. Selecteer één van de beschikbare opleidingen en vul je motivatie in
  6. Verstuur je aanvraag

Van zodra een medewerker een aanvraag heeft verstuurd:

1. Krijg je een notificatie in je Inbox op het HR Platform 📥
  2. Kan je de aanvraag bekijken onder de tab Opleidingen in de Inbox
  3. Kan je de aanvraag goed- of afkeuren

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact met ons op via de chat of via support@officient.io.