• Medewerker Bart dient zijn EHBO cursus te vernieuwen over 2 jaar.
  • Justine haar contract van bepaalde duur loopt af in 3 maanden, maar jij van HR wil over 2 maanden een herinnering krijgen.
  • Je wil herinnerd worden dat Marie opnieuw op medische controle moet binnen 9 maanden.

Er zijn tal van situaties waarin je een herinnering voor wil instellen. In Officient is het mogelijk om als HR-gebruiker een herinnering in verband met een medewerker of opleiding in te stellen. Dit doe je als volgt:

Herinnering op profiel medewerker

1. Klik in het profiel van de medewerker rechtsbovenaan op Acties
  2. Kies hier voor Herinneringen beheren
  3. Op deze pagina beheer je herinneringen die betrekking hebben op deze medewerker, heb je in het verleden al herinneringen ingesteld, zal je deze hier zien staan.
  4. Klik op Nieuwe herinnering toevoegen
  5. Stel daar de Vervaldatum in. Ook stel je in of je op de vervaldag of hoeveel dagen voordien de herinneringsmail wil ontvangen.
    Je stelt vervolgens de ontvanger HR portaal in, dat is de gebruiker van het HR platform die de herinnering en de e-mail zal ontvangen.
    Als laatste geef je een omschrijving van je herinnering in.
  6. Bevestig door te klikken op Opslaan

Herinnering op een opleiding

1. Navigeer naar een opleiding van een persoon: Assets, Opleidingen, klik op de opleiding en selecteer de betrokken medewerker.
  2. Kies hier voor Herinneringen beheren
  3. Op deze pagina beheer je herinneringen die betrekking hebben op de opleiding van deze medewerker, heb je in het verleden al herinneringen ingesteld, zal je deze hier zien staan.
  4. Stel daar de Vervaldatum in. Ook stel je in of je op de vervaldag of hoeveel dagen voordien de herinneringsmail wil ontvangen.
    Je stelt vervolgens de ontvanger HR portaal in, dat is de gebruiker van het HR platform die de herinnering en de e-mail zal ontvangen.
    Als laatste geef je een omschrijving van je herinnering in.
  5. Bevestig door te klikken op Opslaan

Overzicht herinneringen

1. Klik bovenaan op je Inbox 📥
  2. Onder tabblad Herinneringen vind je de openstaande herinneringen terug
  3. Op zoek naar alle herinneringen? Klik dan op Toon alle herinneringen
    Je vindt dan alle toekomstige herinneringen die gepland staan zowel van jezelf als van andere collega's.

E-mail herinneringen

Op de gekozen datum ontvangt de ontvanger van de herinnering 's ochtends om 8u een e-mail met de herinnering en een link om deze in Officient af te ronden.