Pincode vergeten

Als je je pincode bent vergeten kan je via dit artikel je pincode opnieuw instellen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Is een medewerker de pincode om in te loggen op de Self Service van Officient vergeten? Geen nood, deze kan je op verschillende manieren resetten!

De medewerker kan deze zelf herstellen via sms- of e-mailverificatie. Een admin kan ook een reset opstarten vanuit het HR-platform

1. Wanneer een medewerker tweemaal een foute pincode ingeeft, krijgt hij of zij dit scherm:

2. Kies "Forgotten your PIN?" of "Pincode vergeten?" Daarna kom je op dit scherm:

Herstel pincode via persoonlijke E-mail

Je ontvangt een eenmalige code per mail om een nieuwe pincode in te stellen op je ingestelde privémail adres.

Open je mailbox en geef in de eenmalige code in, daarna kan de pincode opnieuw instellen.

Herstel pincode via SMS

Je ontvangt een eenmalige code op het mobiel nummer dat ingegeven is in je werknemersprofiel.

Na ingave van de eenmalige SMS-code, kan je de pincode opnieuw instellen.

Herstel pincode door HR admin

Als HR admin kan je mensen die 5 keer een verkeerde pin ingeven ook opnieuw een pincode laten instellen.

Dit is handig voor mensen die er niet in slagen om via SMS of privémail opnieuw in te loggen.

1. Na 5 foute pogingen zie je in het profiel staan dat de Self Service is geblokkeerd

2. Door op de knop Self Service geblokkeerd te klikken, kan je de pincode voor de medewerker resetten. Vanaf de medewerker dan opnieuw aanmeldt kan er een nieuwe pincode gekozen worden.