Self Service: kalender

In dit artikel leggen we uit hoe je de kalender in de Self Service kunt gebruiken om afwezigheid of ziekte aan te vragen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

De kalenderfunctie maakt het makkelijk om je resterende dagen te raadplegen en zelf je verlof te plannen. Meteen kan je ook de kalender van je collega’s bekijken en alles koppelt uiteraard met je agenda op het werk.

Hoe een kalendertype aanvragen?

1. Klik op de dag of dagen waarop je afwezigheid wil aanvragen.

2. Selecteer Voeg 1 dag toe.

3. Kies het kalendertype waarop dit moet geboekt worden.

4. Kies voor een volledige of halve dag of geef specifieke uren in.

5. Verstuur de aanvraag naar je leidinggevende of HR via Aanvraag verzenden.

Hoeveel afwezigheid heb ik nog?

1. Ga naar Kalender.

2. Klik bovenaan op Budget kalendertypes.

Hoe bekijk ik het afwezigheid van mijn collega’s?

1. Ga naar Kalender.

2. Voor desktop: Klik rechts bovenaan op het tandwieltje en selecteer Toon collega’s of klik op collega's onderaan de kalender om per collega een overzicht te zien.

Voor mobiel: Klik op Toon collega's onderaan je scherm

Omdat Officient de persoonlijke gegevens respecteert, zie je alleen de afwezigheid van je collega’s. Niet de reden of type.

💡 Aan het werk, maar niet op kantoor? Laat dit weten aan je collega's door thuiswerk in je kalender te plaatsen. Zo zien zij dat je vanop afstand aan het werken bent.

💡 Wil je je eigen jaaroverzicht zien? Klik in Toon collega's op je eigen naam. Nu krijg je jouw eigen jaarkalender te zien.

Hoe voeg ik deze kalender aan een andere externe werkagenda?

Dit is afhankelijk van het type agenda dat je gebruikt. Lees daarom zeker het volledige stappenplan.