De kalenderfunctie maakt het makkelijk om je resterende verlofdagen te raadplegen en zelf je verlof te plannen. Meteen kan je ook de kalender van je collega’s bekijken en alles koppelt uiteraard met je agenda op het werk.

Hoe verlof aanvragen?

1. Klik op de dag of dagen waarop je verlof wil aanvragen
  2. Selecteer ‘Voeg 1 dag toe’
  3. Kies het verloftype waarop dit moet geboekt worden
  4. Kies voor een volledige of halve dag of geef specifieke uren in
  5. Verstuur de aanvraag naar je leidinggevende of HR via ‘Aanvraag verzenden’

Hoeveel verlof heb ik nog?

1. Ga naar kalender en klik bovenaan op ‘Budget verlof’

Hoe bekijk ik het verlof van mijn collega’s?

1. Ga naar ‘Kalender’
  2. Voor desktop: Klik rechts bovenaan op het tandwieltje en selecteer ‘Toon collega’s’
  3. Voor mobiel: Klik onderaan op 'Toon collega's' onderaan je scherm
  4. Op mobiel kan je via deze weg ook doorklikken naar je jaarkalender

Ben je een team manager? Dan kan je via deze weg ook doorklikken naar de jaarkalender van je teamleden. Handig om hun verlofsaldi te zien!

Omdat Officient de persoonlijke gegevens respecteert, zie je alleen de afwezigheid van je collega’s. Niet de reden of type van het verlof.

Hoe deze kalender toevoegen aan je werkagenda?

Dit is afhankelijk van het type agenda dat je gebruikt. Het volledige stappenplan vind je hier.