Self Service voor medewerkers
Voor medewerkers
Hoe installeer je de Officient Self Service?

Deze gids legt stap voor stap uit hoe jouw medewerkers de Self Service-app kunnen installeren.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

De Self Service van Officient is een digitale omgeving waar medewerkers toegang hebben tot de relevante personeelsadministratie. Afwezigheid aanvragen, de contactgegevens van collega's opzoeken of gewoon loonbrieven consulteren? Na het volgen van deze installatie-gids, kan dat voortaan volledig zelf én digitaal.

Verschillende toegangspunten

Als medewerker heb je twee manieren om toegang te krijgen tot de Self Service:

1. Via de mobiele app.

Al jouw personeelsadministratie in je broekzak? Installeer dan eerst de mobiele Officient app op jouw smartphone. Je vindt 'm in Google Play of Apple Store

Geen zin om te kiezen? Niet erg! Je kan beide systemen perfect combineren: op je computer werk je met https://selfservice.officient.io en op je telefoon met de app.

Hoe starten met je Self Service?

Deze stappen staan ook uitgelegd in deze installatie-video voor de Self Service

Wil je meteen starten met de mobiele app? Zorg dan dat je deze eerst gedownload hebt.

1. Ontvang een registratiemail van je werkgever in je inbox.

2. Klik door op de onderstreepte link om jezelf te registreren.

3. Kies zelf een pincode om je Self Service te beveiligen. (*)

(*) Eens gekozen voor een pincode, kan je op je smartphone ook kiezen voor de vingerafdruk- of gezichtsherkenning.

Klaar om aan de slag te gaan!

Als je de Self Service hebt geïnstalleerd, ben je klaar om aan de slag te gaan. Meer weten over de belangrijkste onderdelen? Lees dan even onze Handleiding voor het gebruiken van de Self Service.

Later opnieuw inloggen?

Wanneer je de eerste keer inlogt op de Self Service, doe je dit via de registratiemail. Daarna kan je rechtstreeks inloggen via https://selfservice.officient.io  of via de mobiele app. Op dat moment zal je zien dat er verschillende manieren zijn om in te loggen.

Meer uitleg daarover vind je in dit artikel