Self Service voor medewerkers
Stappenplan: aanmelden op de Self Service lukt niet

Een medewerker kan niet aanmelden, wat kan je doen?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het kan eens voorkomen dat een medewerker niet kan aanmelden op zijn Self Service-app. Dit stappenplan zal je als HR-Gebruiker de nodige informatie geven om de medewerker weer op weg te helpen.

Kijk samen de volgende zaken na:

1. Stuurde je de link al uit?

Via het profiel van de medewerker kan je de medewerker individueel uitnodigen voor de Self Service.Je kan dit ook in bulk vanuit de personenpagina > acties > uitnodiging in bulk.

2. Welke link wordt gebruikt om zich aan te melden?
    Als dit iets anders is dan selfservice.officient.io of de Officient smartphone-app, heb je de reden al meteen gevonden. Stuur je medewerker naar het juiste platform en meestal is het probleem dan verholpen.

3. Welk e-mail adres gebruikt de medewerker?
    Kijk na of het e-mailadres dat de medewerker gebruikt overeenkomt met wat in zijn Officient profiel staat. Dit kan zowel het professioneel e-mailadres als het persoonlijk e-mail adres zijn.

4. Pincode is fout?
    Dit is simpel op te lossen, er kan een nieuwe pincode aangevraagd worden. Volg daarvoor de stappen in dit artikel: Pincode voor de Self Service opnieuw instellen.

5. Heeft de medewerker nog een actieve self service van een vorige werkgever?

Dan zal de medewerker eerst helemaal moeten uitloggen uit de Self Service van zijn/haar vorige werkgever. Dan pas kan hij/zij op de uitnodigingsmail klikken van de nieuwe werkgever en zich inloggen. Wanneer hij/zij zich dan na de onboarding van de Self Service uitlogt en opnieuw inlogt zal hij/zij steeds kunnen kiezen tussen Self Services.

6. De vorige stappen doorlopen en het lukt nog niet?
    Contacteer Officient via de chat.