Workflow beginnen

Zodra een workflow template is aangemaakt, kan je een workflow toevoegen aan een medewerker.

1. Ga naar het profiel van een medewerker
  2. Klik rechts boven op Acties en dan Start Workflow
  3. Vervaldatum: dit is de datum waar over de workflow gaat (vb eerste of laatste werkdag)
  4. Nadien selecteer je de workflow die je wenst toe te passen

Taken uitvoeren als HR gebruiker

Als een workflow actief is, verschijnen er taken, specifiek voor elke Officient gebruiker of medewerker, zoals ingesteld bij de workflow templates.

Op het profiel van de medewerker zie je onder de looncirkel een algemeen overzicht en welke workflows actief zijn.

Onder het tabblad workflows bovenaan zie je een algemeen overzicht van alle actieve en afgeronde workflows.

1. Elke gebruiker ziet in zijn inbox bovenaan openstaande taken die hij of zij nog moet uitvoeren
  2. Vanuit het profiel van een medewerker kan je ook de openstaande taken afronden

Taken uitvoeren als medewerker op de self-service

Heb je als medewerker enkel toegang tot de medewerker self-service? Dan kan je in de medewerker self-service deze taken raadplegen en afvinden. In de weekly digest e-mail op maandag zie je als medewerker ook je openstaande taken staan.

Opgelet, mensen krijgen bij het toekennen van de taken geen verwittiging, je geeft ze dus best zelf een seintje als het dringend is.