Als admin gebruiker kan je in de instellingen een workflow aanmaken.

Je hebt de keuze uit drie verschillende types:

• Onboarding (nieuwe medewerker komt in dienst)
  • Offboarding (medewerker verlaat de organisatie)
  • Custom (andere processen, waar je een takenlijst per medewerker wenst)
  1. Ga naar Instellingen
  2. Navigeer naar Workflow templates
  3. Klik op Nieuwe workflow template
  4. Geef je workflow een naam en stel het type in (onboarding, offboarding of custom)
  5. Voeg dan taken toe via Nieuwe taak
  6. Voeg een verantwoordelijke toe voor deze taak

Ofwel kies je voor een HR-gebruiker ofwel kies je voor een medewerker.
    ! OPGELET: wanneer een HR-gebruiker en medewerker hetzelfde e-mailadres hebben, zal je enkel de HR-gebruiker kunnen selecteren
    HR-gebruikers beheren hun taken in het HR platform, medewerkers vanuit de medewerker Self Service.
  7. Kies de correcte vervaldatum
    Hier kies je wanneer deze taak afgerond moet zijn. Redeneer vanaf een deadline datum. Bij een onboarding is dat de dag dat de nieuwe medewerker in dienst komt en bij offboarding de laatste werkdag. Je kan dus instellen dat een taak op de deadlinedatum in orde moet zijn of x aantal dagen voor of na de deadline.