Dit artikel is enkel van toepassing voor klanten met een payroll link met Abante, Accuria, Besox, CLB, Dienstbetoon, Sodalis of Wij Helpen.

Ploegcodes bepalen in welke ploeg gewerkte uren of afwezigheden vallen. In Officient kan je ploegcodes toevoegen in de kalender, indien dit relevant is voor je onderneming. Om ploegcodes voor jouw account te activeren, adviseren we je om contact op te nemen met je dossierbeheerder.

In onderstaande video leggen we je uit hoe je ploegcodes kan toevoegen aan de kalender. Deze stappen staan onderaan nogmaals uitgeschreven.

Hoe voeg ik ploegcodes toe aan mijn kalender?

1. Ga naar de Kalender
  2. Selecteer een persoon door links op de volledige naam te klikken
  3. Bovenaan in het scherm kan je dan de ploegcode wijzigen indien nodig

Opgelet: vandaag ondersteunt Officient maar één ploegcode per dag. Medewerkers met prestaties over meerdere ploegen op dezelfde dag kan je niet ingeven. Die situaties (vaak uitzonderingen) kan je meegeven in het tabblad bovenaan "Bericht aan dossierbeheerder" Hij of zij kan die situaties in de loonmotor dan recht zetten.