Dit artikel is enkel van toepassing voor klanten met een payroll link met Abante, Accuria, Besox, CLB, Dienstbetoon, Sodalis, Dienstbetoon of Wij Helpen.

Werk je regelmatig met tijdelijke werkkrachten, zoals flexi's of jobstudenten? In dit artikel leggen we je uit hoe je dag- en tijdelijke contracten kan opstarten, wijzigen of annuleren en wat er precies gebeurt met de Dimona-aangifte.

Dag- en tijdelijke contracten opstarten

Een nieuw looncontract starten voor personen die al eerder op je payroll stonden kan je doen via de Kalender. Volg daarvoor onderstaande stappen.

1. Selecteer de dag in de kalender waar voor je een contract wil aanmaken
  2. Selecteer Kies een actie om door te gaan
  3. Klik op Nieuw payroll contract maken
  4. Vul de nodige gegevens in en klik op Indienen om het contract naar je  dossierbeheerder te versturen
  5. De Dimona-aangifte start na het (kan tot 1 min duren)
  6. Vul opnieuw de nodige gegevens in, waaronder het statuut en type contract en ook de geplande uren
  7. Klik op Opslaan
  8. De aangifte wordt verwerkt. Je zal per e-mail de Dimona-status ontvangen.

Voor medewerkers die niet eerder op de payroll stonden, volg je de stappen in ons artikel over het toevoegen van nieuwe looncontracten voor nieuwe personen.

Dagcontracten aanpassen

1. Selecteer de dag in de Kalender waar er een dagcontract voor bestaat
  2. Klik onderaan op Dagcontract aanpassen
  3. In het volgende scherm kan je de geplande uren aanpassen naar het juiste aantal uren dat die persoon gewerkt heeft die dag
  4. Klik dan op Opslaan en de Dimona-aanpassing wordt verwerkt.
  5. Je ontvangt op het scherm (tot 1min wachttijd) een bevestiging dat de Dimona succesvol is verstuurd, enkele minuten laten ontvang je in je mailbox een Dimona-status

Een aantal aandachtspunten

• In Officient kan je dagcontracten aanpassen tot 8 uur na de oorspronkelijke eindtijd, of voor nachtcontracten (na 00u00) tot 8 uur 's ochtends. Officient ondersteunt geen laattijdige aanpassingen.
  • Bovendien kan je dagcontracten enkel aanpassen in het heden of in de toekomst en niet in het verleden. Tot slot kunnen enkel Dimona-aangiftes die opgestart zijn vanuit Officient, gewijzigd worden vanuit Officient.
  • Wil je een tijdelijk contract (langer dan dagcontract) aanpassen of annuleren? Gelieve je dossierbeheerder te contacteren.

Je kan dag- of tijdelijke contracten in de toekomst ook verwijderen Bekijk daarvoor zeker onze instructievideo over het annuleren van dag- en tijdelijke contracten