Wil je een wijziging doorgeven in het loon of uurrooster van je medewerker(s)? Dan kan je dit, afhankelijk van je koppeling, op verschillende manieren aanpakken. In dit artikel leggen we je alles uit voor personen gekoppeld aan de payroll provider

Niet wat je zocht? Neem dan eens een kijkje in ons artikel voor wijzigingen aanbrengen in het loon of uurrooster van niet-gekoppelde personen.

Waar vind ik informatie over loon en werkrooster?

In de looncirkel in Officient kan je het loonpakket of uurrooster van een medewerker raadplegen. De looncirkel zelf geeft een overzicht. Als je op Bekijk loongegevens klikt, krijg je ook een gedetailleerd beeld van alle loonelementen.

Voor personen gekoppeld aan het sociaal secretariaat, wordt het looncontract opgehaald uit de loonmotor. Dit kan je zien bij "Looncontract via...".

Opgelet! Met uitzondering van het brutoloon, zijn de bedragen in de looncirkel altijd een schatting. Voor de loonstaten verwijzen we graag naar jouw sociaal secretariaat of je payroll provider.

Hoe kan ik een wijziging doorgeven?

Ik ben klant bij Acerta, Liantis, NMBRS, Partena, SD Worx of Securex

In dit geval moet een aanpassing van het loon of uurrooster gebeuren in de database van je payroll provider. Neem dus contact op met jouw dossierbeheerder of contactpersoon, om wijzigingen door te geven.

Ik ben klant bij Accuria, Abante, Besox, Sodalis of Wij Helpen

Dan kan je loonwijzigingen of aanpassingen van het uurrooster vanuit Officient doorgeven aan je dossierbeheerder. Volg daarvoor onderstaande stappen:

1. Ga naar Acties looncontract
  2. Klik op + Nieuw looncontract

3. Klik op Kies een actie om door te gaan
     4. Selecteer Loonaanpassing doorgeven

5. Vul het formulier in met de gewijzigde gegevens voor het loon en/of het uurrooster en dien je verzoek in.

Vanaf wanneer zie ik de aanpassingen in het loon en/of het uurrooster van mijn medewerker?

Als je de loon- en/of uurrooster-aanpassing hebt ingediend, zal deze nog niet onmiddellijk zichtbaar zijn in Officient. Jouw dossierbeheerder dient hiervoor eerst de nodige aanpassingen te maken in de loonmotor. Elke nacht past Officient zich aan aan de huidige situatie en zal de looncirkel worden aangepast.