Uitzonderlijke verlofrechten voor bepaalde medewerkers

Geüpdatet 15/10/18 door Arjan van Belle

Als je een verloftype hebt aangemaakt voor iedereen in het bedrijf, kun je nog altijd uitzonderingen toevoegen per medewerker. Bijvoorbeeld kan dit relevant zijn wanneer één medewerker halftijds werkt en dus andere verlofrechten heeft.

Uitzonderingen toevoegen voor specifieke medewerkers doe je als volgt:

1. Ga naar de Instellingen (tandwiel rechts bovenaan)
  2. Klik op Verloftypes
  3. Klik op + Voeg nieuw type toe en vul de gewenste naam in
  4. Daarna kan je in dat nieuwe type de limieten instellen.
  5. Door onderaan op + Uitzondering toevoegen te klikken kan je uitzonderingen toevoegen voor de medewerker(s) waarvoor deze gelden.

Wanneer de limiet van een verloftype op 0 staat, zal dit niet zichtbaar zijn in de self-service. Maak je hierop een uitzondering voor bepaalde medewerkers, zal dit type in hun self-service wel zichtbaar zijn. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor medewerkers die recht hebben op zwangerschapsverlof.
Als je wil dat een bepaald verloftype niet wordt getoond aan de medewerkers, maar dit is wel voor iedereen beschikbaar (bijvoorbeeld klein verlet), kan je Kan via de self-service aangevraagd worden uitzetten. Dan kan enkel een HR-medewerker in Officient dit verloftype plaatsen in de medewerker zijn of haar agenda.