Workflows toepassen en taken uitvoeren

Geüpdatet 3/10/18 door Koen Willekens

Workflow toepassen

Zodra een workflow template is aangemaakt, kan je een workflow toevoegen aan een medewerker.

1. Ga naar het profiel van een medewerker
  2. Klik rechts boven op Acties en dan Start Workflow
  3. Vervaldatum: dit is de datum waar over de workflow gaat (vb eerste of laatste werkdag)
  4. Nadien selecteer je de workflow die je wenst toe te passen.

Taken uitvoeren

Zodra een workflow actief is verschijnen er taken, specifiek voor elke Officient gebruiker, zoals ingesteld bij de workflow templates.

Op het profiel van de medewerker zie je onder de looncirkel een algemeen overzicht en welke workflows actief zijn.

Onder het tabblad workflows bovenaan zie je een algemeen overzicht van alle actieve en afgeronde workflows.

1. Elke gebruiker ziet in zijn inbox bovenaan openstaande taken die hij of zij nog moet uitvoeren.
  2. Vanuit het profiel van een medewerker kan je ook de openstaande taken afronden

Heb je taken toegewezen aan de betrokken medewerker? Dan komen deze taken in de medewerker self-service, waar de medewerker dit kan afronden.
In de weekly digest e-mail zie je als medewerker elke maandag ook je openstaande taken staan.