Workflow templates aanmaken

Geüpdatet 3/10/18 door Koen Willekens

Als admin gebruiker kan je in de instellingen een workflow aanmaken.

Je hebt de keuze uit drie verschillende types:

• Onboarding (nieuwe medewerker komt in dienst)
  • Offboarding (medewerker verlaat de organisatie)
  • Custom (andere processen, waar je een takenlijst per medewerker wenst)

1. Ga naar Instellingen
  2. Navigeer naar Workflow templates
  3. Klik op Nieuwe workflow template
  4. Geef je workflow een naam en stel het type in (onboarding, offboarding of custom)
  5. Voeg dan taken toe via Nieuwe taak
    1. Verantwoordelijke voor deze taak: ofwel kies je een gebruiker (= iemand met toegang tot Officient) ofwel kies je voor de betrokken medewerker
    2. Vervaldatum hier kies je wanneer deze taak afgerond moet zijn. Telkens redeneer je vanaf een deadline datum. Bij een onboarding is dat de dag dat de nieuwe medewerker in dienst komt en bij offboarding de laatste werkdag. Je kan dus instellen dat een taak op de deadline datum in orde moet zijn of x aantal dagen voor of na de deadline.