Loon of uurrooster van medewerkers wijzigen

Geüpdatet 26/9/18 door Koen Willekens

In de looncirkel in Officient kan je het loonpakket of uurrooster van een medewerker raadplegen.

Wijzigingen van het loon of het uurrooster kan in Officient voor medewerkers zonder koppeling met een payroll provider.

Voor medewerkers met een koppeling van de payroll provider gebeurt dit bij de payroll provider.

Medewerkers met koppeling payroll provider

Medewerkers waar het loon beheerd wordt door je payroll provider herken je aan de melding bovenaan.

Een aanpassing van het loon of uurrooster moet gebeuren in de database van je payroll provider. Je contacteert dan je contactpersoon van je payroll provider om wijzigingen door te geven.

Elke nacht past Officient zich aan aan de huidige situatie en zal de looncirkel worden aangepast.

Klant bij Wij Helpen of Besox?
Dan kan je loonwijzigingen of aanpassingen van het uurrooster vanuit Officient doorgeven aan je dossierbeheerder.
(klik op het pijltje naar beneden in de looncirkel en dan Nieuw loon instellen)
Je dossierbeheerder ontvangt dan een melding om dit aan te passen. Zodra dit is aangepast, zie je de volgende dag de nieuwe looncirkel verschijnen. Voor wijzigingen in de toekomst, zal je de wijziging vanaf die datum kunnen raadplegen.

Medewerkers zonder koppeling payroll provider

Voor medewerkers, freelancers, interimkrachten zonder koppeling met een payroll provider kan je het loon en uurrooster in Officient aanpassen.

1. Klik op het pijltje naar beneden in de looncirkel
  2. Dan Nieuw loon instellen
  3. In dat scherm geef je de wijzigingen in.
    Let vooral op de Startdatum vanaf wanneer deze wijziging actief is (kan zowel verleden als toekomst zijn)