Hoe kan ik inloggen op de medewerker self-service?

Geüpdatet 10/10/18 door Arjan van Belle

Als medewerker log je in via https://selfservice.officient.io/, daar kan je persoonlijke personeelsdata raadplegen en aanvragen indienen.

Belangrijk is dat je eerst een uitnodiging hebt ontvangen per mail van je organisatie.

Inloggen op de self-service kan op drie manieren:

1. Inloggen via e-mail met link
    Je geeft je professioneel e-mail adres in. Je persoonlijk adres is ook mogelijk indien dit gekoppeld is aan je profiel in Officient.
    Daarna ontvang je een e-mail met login link, als je daarop klikt, kom je in jouw self-service terecht.
    Je wordt automatisch uitgelogd na 10 minuten van inactiviteit
  2. Inloggen met Google account
    Als je professioneel gebruik maakt van Google voor e-mail, kan je inloggen met hetzelfde wachtwoord als je Google Account.
    Gebruik je persoonlijk een Gmail adres? Dan kan je ook op deze wijze inloggen als je privé adres gekoppeld is aan je profiel in Officient
  3. Inloggen met Office 365 account
    Als je professioneel gebruik maakt van Office 365 voor e-mail, kan je inloggen met hetzelfde wachtwoord als je Office 365 Account.
    Gebruik je persoonlijk een (betalende) Office 365 account? Dan kan je ook op deze wijze inloggen als je privé adres gekoppeld is aan je profiel in Officient.
    Hotmail, Live en andere gratis mailboxen van Microsoft zijn niet compatibel

Extra veilig met een pincode!

Heb je je keuze gemaakt uit een van deze inlogmogelijkheden?

Dan krijg je nu de optie om een pincode toe te voegen. Wanneer doe je dit het beste?

• Moet je een toestel delen met een collega?
  • Zijn er momenten dat collega's jouw scherm kunnen zien?
  • ...

Dan stel je best een pincode in. Kies je deze optie dan moet je een 5-cijferige code ingeven en deze bevestigen door dezelfde code nogmaals in te geven.

Je Officient Self-Service is nu ook beschermd door de pincode. Sluit je je venster of app af? Ben je meerdere minuten inactief op de Officient Self-Service? Dan zal telkens de pincode worden gevraagd wanneer je opnieuw toegang wil tot de self-service.

Je pincode veranderen of wil je wel via pincode werken? Log dan even volledig uit en je krijgt opnieuw dezelfde inlogopties. Wil je niet meer via pincode werken? Dan log je ook gewoon even uit.

Hoe volledig uitloggen?

• Klik op je initialenbadge of je profielfoto bovenaan
  • Selecteer 'instellingen'
  • Onderaan klik je op 'uitloggen en PIN verwijderen'.