[VIDEO] Economische werkloosheid registeren en doorgeven

Geüpdatet 11/1/19 door Koen Willekens

Opgelet! Belgische economische werkloosheid rechtstreeks met Officient doorgeven aan de overheid is enkel beschikbaar voor Accuria, Besox, Sodalis of Wij Helpen klanten.

1. Ga naar de Kalender
  2. Selecteer de dag en de werknemer(s) waar voor je economische werkloosheid wil registeren klik dan op Voeg 1 dag toe
  3. Selecteer het verloftype Economische werkloosheid en klik op Bevestigen
  4. In het volgende scherm duid je aan om welk type van economische werkloosheid het gaat, afhankelijk van het type moet je meer of minder informatie geven.
  5. Klik dan op Tijdelijke werkloosheid aangeven en Officient verstuurt onmiddellijk via je sociaal secretariaat de aanvraag naar de RVA
  6. Zodra de aanvraag succesvol verzonden is krijg je een bevestiging op je scherm, ook de persoon die de aanvraag doet, krijgt hier van een e-mail bevestiging.