[VIDEO] Economische werkloosheid registeren en doorgeven [Preferred partner]

Geüpdatet 22/2/19 door Koen Willekens

Belgische economische werkloosheid rechtstreeks met Officient doorgeven aan de overheid is enkel beschikbaar voor Accuria, Besox, Sodalis of Wij Helpen klanten.

Economische werkloosheid registeren

1. Ga naar de Kalender
  2. Selecteer de dag en de werknemer(s) waar voor je economische werkloosheid wil registeren klik dan op Voeg 1 dag toe
  3. Selecteer het verloftype Economische werkloosheid en klik op Bevestigen
  4. In het volgende scherm duid je aan om welk type van economische werkloosheid het gaat, afhankelijk van het type moet je meer of minder informatie geven.
  5. Klik dan op Tijdelijke werkloosheid aangeven en Officient verstuurt onmiddellijk via je sociaal secretariaat de aanvraag naar de RVA
  6. Zodra de aanvraag succesvol verzonden is krijg je een bevestiging op je scherm, ook de persoon die de aanvraag doet, krijgt hier van een e-mail bevestiging.

Geregistreerde dag economische werkloosheid verwijderen

Belangrijk: je annuleert dan de aangifte voor heel de onderneming.
Wil je voor slechts één persoon dit verwijderen? Dan kan dat via de website van de RVA

1. Selecteer de dag(en) Economische werkloosheid op de dag in de kalender die je wil verwijderen
  2. Selecteer "Verwijder 1 dagen"
  3. Selecteer "Verwijder 1 slot"
  4. Klik op "Ja, tijdelijke werkloosheid annuleren"
  5. De tijdelijke werkloosheid wordt verwijderd en verzonden via je sociaal secretariaat naar de RVA
  6. Zodra de aanvraag succesvol verzonden is krijg je een bevestiging op je scherm, ook de persoon die de aanvraag doet, krijgt hier van een e-mail bevestiging.