Budgetten instellen

Geüpdatet 28/9/18 door Arjan van Belle

In het HR platform van Officient kan je budgetten van medewerkers bijhouden. De medewerker kan deze budgetten ook zien in de self-service en ziet dat je als werkgever bereid bent om te investeren in zijn of haar ontwikkeling door bijvoorbeeld een opleidingsbudget te voorzien.

De verschillende budgettypes zijn:

• Assetbudget
  • Reisbudget
  • Opleidingsbudget
  • Custom budget type, hier kan je zelf een nieuw budgettype aanmaken

Deze budgetten kan je koppelen aan een persoon of aanmaken als algemeen budget voor alle werknemers.

Op deze manier maak je een nieuw budget aan:

1. Ga naar instellingen en klik onder Personen op Budgetten
  2. Klik op Nieuw budget toevoegen
  3. Kies het type, stel de limiet en het jaar in en duid aan of dit een budget voor iedereen of voor één persoon is

Budget voor iedereen

Kies je ervoor om een algemeen budget voor iedereen in te stellen, duid je dit aan en klik je op Opslaan. Daarna kom je in de lijst met de verschillende budgettypes terecht. Van hieruit kan je algemene budgetten verwijderen of de limiet ervan aanpassen.

Wil je wel budgetten voorzien, maar liggen deze niet vast, dan kan je ervoor kiezen om dat budget op 0 te zetten. Dan ziet de werknemer dat er een mogelijkheid is tot bijvoorbeeld opleiding, maar kan je dit budget dan per werknemer ad hoc toevoegen en goedkeuren.

Budget voor één persoon

Duid je aan om een budget in te stellen voor één persoon, verschijnt er een nieuw veld om de persoon in kwestie aan te duiden. Vul dit in en klik op Opslaan. Daarna kom je terecht in het scherm van dat budget voor die werknemer. Van hieruit kan je meteen een item toevoegen.

• Een overzicht van de budgetten voor een specifieke medewerker kan je zien op het profiel van die medewerker onder Budgetten.
  • De medewerker kan de budgetten zien onder Loon en voordelen in het self-service portaal

Budget gebruiken voor een medewerker

1. Ga naar het profiel van de medewerker
  2. Klik in de module Budgetten op de groene +
  3. Klik op Item toevoegen
  4. Vul een beschrijving en de kost in en klik op Opslaan
  5. Het item is toegevoegd en in de verbruiksbalk zie je dat er een deel van het budget gebruikt is