Slack koppelen

Geüpdatet 8/5/19 door Koen Willekens

Slack is een interne communicatietool voor bedrijven en organisaties, in onze blog staan 8 redenen waarom je Slack op het werk moet gebruiken.

Wat doet de koppeling Slack-Officient ?

Officient geeft 's ochtends in een Slack kanaal naar keuze:

Verlofdag notificaties
Officient geeft dagelijks in een kanaal weer wie afwezig is.

Verjaardag notificaties
Dagelijks geeft Officient een overzicht wie die dag jarig is.

Nieuwe medewerker notificaties
Opnieuw elke dag overzicht van wie die dag begint te werken. (gelinkt aan de startdatum rol)

Extra cool:

Betalen jullie voor Slack? Dan past Officient de status automatisch van collega's aan:

• Jarig? Naast de naam komt een cake 🎂 die dag
  • Afwezig in Officient? Naast de naam in Slack komt tijdens de afwezigheid een boompje 🌴
  • Thuiswerk in Officient? Naast de naam in Slack komt tijdens het thuiswerk een huisje 🏡

Koppel Slack & Officient

Enkel gebruikers die zowel admin zijn in Slack als ook admin in Officient kunnen de integratie Slack - Officient activeren.

De Officient robot post de berichten op Slack in het Engels
  1. Login op Slack in dezelfde browser als waar je bent ingelogd op Officient
  2. Ga naar de Instellingen
  3. Kies onder Integraties voor Slack integratie
  4. Klik dan op Slack koppelen
  5. Klik dan op een scherm van Slack en geef daar Officient toestemming door op Authorize te klikken
  6. Officient vraagt dan om opnieuw in te loggen
  7. (Optionele stap) als je toegang hebt tot meerdere Officient omgevingen: kies welke Officient je wil koppelen
  8. In de laatste stap activeer je de onderdelen die relevant zijn en wijs ze toe tot een kanaal.
    1. Verlofdag notificaties
      Als dit actief staat, zal Officient dagelijks in dat kanaal weergeven wie afwezig is.
    2. Verjaardag notificaties
      Dagelijks geeft Officient 's ochtends een overzicht wie die dag jarig is.
    3. Nieuwe medewerker notificaties
      Dagelijks geeft Officient weer wie die dag begint te werken. (gelinkt aan het start datum looncontract)
Je kiest dus zelf of je deze notificaties in publieke kanalen of gesloten kanalen op Slack post.
Zo kan je er voor kiezen om de verjaardagen in een algemeen kanaal te posten, maar afwezigheden en nieuwe medewerkers in een gesloten HR kanaal.