Officiële feestdagen instellen

Geüpdatet 17/10/18 door Arjan van Belle

Je kan in Officient de officiële feestdagen van een land aan de kalender toevoegen.
Alle medewerkers met een arbeidscontract van dat land (herkenbaar in de looncirkel aan het vlaggetje) volgen de officiële feestdagen van dat land.

1. Ga naar Instellingen
  2. Klik onder Mijn Bedrijf op Officiële feestdagen
  3. Selecteer daar het land
  4. Officient stelt voor om de aanbevolen officiële feestdagen toe te voegen
  5. Nadien kan je hier feestdagen toevoegen of verwijderen, door deze aan te klikken en onderaan te klikken op Voeg x dag(en) toe of Verwijder x dag(en)
    Dit kan ook in de kalender via Acties > Bewerk officiële feestdagen

Dit kan nuttig zijn voor bijvoorbeeld regionale feestdagen of wanneer een feestdag in het weekend valt en je beslist om deze feestdag elders collectief op te nemen.
Wens je feestdagen die in het weekend vallen niet collectief in te plannen, maar de medewerkers deze vrij te laten kiezen?

Dan werk je met een verloftype waar je de nodige verlofrechten voorziet.
Bijvoorbeeld "Betaalde feestdag" of "Inhaalfeestdag" die vaak al bestaan door de import uit je payroll provider.