[VIDEO] Dag en tijdelijke contracten toevoegen en wijzigen + Dimona

Geüpdatet 21/5/19 door Koen Willekens

Dit artikel is enkel van toepassing voor klanten met een payroll link met Abante, Accuria, Besox, Sodalis of Wij Helpen

In dit artikel:

• Dimona dag en tijdelijke contracten opstarten
  • Dimona dagcontracten aanpassen
  • Dimona dagcontracten annuleren
  1. Dimona dag en tijdelijke contracten opstarten

Vanuit de kalender kan je een nieuw looncontract starten voor mensen met een dag- of tijdelijk contract. Denk aan mensen met een flexicontract of jobstudenten.
    Belangrijk is dat dit enkel kan voor mensen die reeds eerder op je payroll stonden. Iemand volledig nieuw toevoegen kan vanuit het Personen scherm.
    1. Selecteer de dag in de kalender waar voor je een contract wil aanmaken en een Dimona wil opstarten
    2. Selecteer Kies een actie om door te gaan en dan Nieuw Payroll contract maken
    3. Vulde nodige gegevens in en de einddatum en klik dan op Indienen. Dit contract vertrekt naar je dossierbeheerder
    4. Dan komt een wachtscherm (kan tot 1 min duren), na dit scherm start de Dimona-aangifte
    5. Vul opnieuw de nodige gegevens in, waaronder het statuut en type contract en ook de geplande uren. Klik daarna op Opslaan
    6. De aangifte wordt verwerkt, enkele minuten nadien zal je per e-mail de Dimona-status ontvangen
  2. Dimona dagcontracten aanpassen
    1. Selecteer de dag in de kalender waar er een dagcontract voor bestaat, klik dan onderaan op Dagcontract aanpassen
    2. In het volgende scherm kan je de geplande uren aanpassen naar het juiste aantal uren dat die persoon gewerkt heeft die dag
    3. Klik dan op Opslaan en de Dimona-aanpassing wordt verwerkt.
    4. Je ontvangt op het scherm even later (tot 1min wachttijd) een bevestiging dat de Dimona succesvol is verstuurd, enkele minuten laten ontvang je in je mailbox een Dimona-status
    Dagcontracten kan je aanpassen in het heden of in de toekomst. Je kan geen contracten in het verleden aanpassen.
Enkel Dimona-aangiftes voor dagcontracten, opgestart vanuit Officient kunnen gewijzigd worden
Aangiftes via een ander kanaal kunnen niet gewijzigd worden in Officient

Wil je een tijdelijk contract (langer dan dagcontract) aanpassen of annuleren? Gelieve je dossierbeheerder te contacteren
  1. Dimona dagcontracten annuleren
    1. Selecteer de dag in de kalender waar er een dagcontract voor bestaat, klik dan onderaan op Dagcontract aanpassen
    2. In het volgende scherm kan je onderaan het contract inclusief de Dimona verwijderen, klik daar voor op Verwijderen en bevestig in dan door te klikken op Dagcontract verwijderen.
    3. Je ontvangt op het scherm even later (tot 1min wachttijd) een bevestiging dat de Dimona succesvol is verstuurd, enkele minuten later ontvang je in je mailbox een Dimona-status