Hoe voeg ik een functioneringsgesprek of performance review toe?

Geüpdatet 16/10/18 door Koen Willekens

Een functioneringsgesprek of performance review aanmaken in Officient kan op twee manieren

• Door de directe manager van een medewerker in de manager self-service
  • Door een HR-medewerker vanuit het HR platform

Als manager in de medewerker self-service

Als manager kan je in jouw eigen self-service een performance review starten voor een medewerker.

1. Ga naar jouw self-service
  2. Klik onder Mijn team op Performance reviews
  3. Via Nieuwe performance review kan je voor een medewerker een review opstellen
  4. Hier kan je twee velden invullen:
  • Samenvatting van de review: Het officiële verslag van de performance review. Dit krijgt de medewerker ook te zien
  • Verborgen notities: Dit is enkel zichtbaar voor jou en gebruikers van het HR platform

1. Nadien kies je voor Opslaan als concept om dit later af te werken of voor Voltooi en stuur naar ... om de review meteen door te sturen
  2. De medewerker kan dit nu raadplegen in zijn self-service. HR heeft een algemeen overzicht van alle gehouden reviews

Als HR medewerker in het HR-Platform

Heb je toegang tot het HR platform, dan kan je de performance review meteen hier ingeven en ben je niet gebonden aan één enkel team.

1. Klik op het tabblad Performance bovenaan
  2. Daar heb je een overzicht van alle actieve en afgeronde reviews
  3. Via Nieuwe performance review kan je voor een medewerker een review opstellen
  4. Hier kan je twee velden invullen:
  • Samenvatting van de review: Het officiële verslag van de performance review. Dit krijgt de medewerker ook te zien
  • Verborgen notities: Dit is enkel zichtbaar voor gebruikers van het HR platform

1. Nadien kies je voor Opslaan als concept om dit later af te werken of voor Voltooi en stuur naar ... om de review meteen door te sturen
  2. De medewerker kan dit nu raadplegen in zijn self-service. HR heeft een algemeen overzicht van alle gehouden reviews

De datum kan ook een datum zijn in de toekomst, voor wanneer het functioneringsgesprek pas later doorgaat.
Vul de voornaamste conclusies of actiepunten van het functioneringsgesprek in in het tekstvak Samenvatting van de review.Vervolgens kun je klikken op Concept opslaan (bijvoorbeeld wanneer het gesprek pas later doorgaat en je al enkele agendapunten wilt toevoegen) of Voltooi en verstuur naar ... (wanneer je het verslag wil doorsturen naar de medewerker).