Hoe stel ik gebruikersrechten in?

Geüpdatet 5/11/18 door Arjan van Belle

In Officient kan je als admin-gebruiker diverse rechten instellen per gebruiker. Concreet kan je :

• toegang geven tot de instellingen
  • toegang geven tot één of meerdere teams
  • toegang geven tot loondata en contracten
  • de mogelijkheid geven of ontzeggen om data aan te passen
  • een gebruiker (de)activeren

Gebruikersrechten instellen doe je als volgt:

1. Ga naar Instellingen
  2. Klik onder Mijn bedrijf op Gebruikers
  3. Klik op de gebruiker waarvoor je de rechten wil instellen. Hier kan je zien hoe je een nieuwe gebruiker aanmaakt.
  4. Klik op Rol. Je krijgt nu een overzicht van de mogelijke gebruikersrollen

•   Admin: deze persoon heeft toegang tot alle data en de instellingen en kan verlof en prestaties doorsturen naar het sociaal secretariaat
    •   Standaard: deze persoon heeft toegang tot alle data, maar niet tot de instellingen
    •   Team manager: deze persoon heeft enkel toegang tot de data van bepaalde teams en niet tot de instellingen

Wanneer je voor Standaard of Team manager kiest, zullen er enkele velden verschijnen. Je kan

•   toegang geven aan specifieke teams (enkel bij Team manager)
    •   toegang geven tot documenten
    •   toegang geven tot lonen en contracten
    •   aanpassen van data toestaan of weigeren

5. Klik op Opslaan

Wanneer je een gebruiker op een later moment wil deactiveren, klik je in het scherm van de gebruiker onder Acties op Gebruikers uitschakelen.

Wil je een gebruiker opnieuw activeren, dan kan dit op dezelfde manier. Gebruikers verwijderen is niet mogelijk.