Medewerkers toewijzen aan een team

Geüpdatet 17/10/18 door Arjan van Belle

Maak een team aan

Om een medewerker toe te wijzen aan een team in Officient moet je eerst een team aanmaken.

1. Ga naar instellingen (tandwiel rechtsbovenaan)
  2. Klik onder Personen op Teams
  3. Klik op Voeg nieuw team toe
  4. Geef het team een naam
  5. Klik op Opslaan, daarna kan je al medewerkers toevoegen aan je team. Ben je hier mee klaar, klik dan op Toevoegen

Wil je dit later doen, klik dan op het pijltje naast Voeg personen toe aan ...

Voeg personen toe aan een team

Op het profiel van een medewerker kan je steeds een team invullen.

1. Klik op Team Instellen onder de naam bovenaan

2. Duid het team aan waaraan je de persoon wil toevoegen
  3. Klik op Opslaan

Wil je meerdere personen ineens toevoegen aan een team, kan dat op deze manier:

1. Ga naar instellingen
  2. Klik onder Personen op Teams
  3. Klik op het team waaraan je medewerkers wil toevoegen
  4. Klik op + Voeg personen toe
  5. Duid de personen aan die je wil toewijzen aan het team
  6. Klik op Toevoegen
Zodra medewerkers toegewezen werden aan teams, haal je meer uit Officient. Enkele voorbeelden:
• Onder Inzichten zul je ook kunnen filteren per team (bijv. loonkost, ziektedagen)
• Je kunt Standaard assets toewijzen per team (bijv. wie in het salesteam start krijgt een iPhone en een MacBook)
• In het Personen-scherm kun je filteren op het Team-segment (zie onder)