Self-service: Overzicht en handleiding

Geüpdatet 2 months ago door Florette Vervloet

Klik hier voor de printbare versie.

Hoe starten met je self-service?

Alles start met de uitnodigingsmail die je van je werkgever kreeg.

Schrijf je in en bekijk je self-service op pc of download de Officient app in Google Play of Apple Store.

Wat zie je allemaal op het startscherm van de self-service en waar staat het voor?

• Kalender*: Vraag zelf je verlof aan.
  • Assets*: Bekijk je werkmiddelen.
  • Loon & voordelen*: Je loonpakket, werkrooster en budgetten in een overzicht.
  • Persoonlijke informatie: Je persoonlijke informatie en contactgegevens.
  • Contracten: Raadpleeg en teken je contracten.
  • Documenten: Bekijk documenten van je werkgever.
  • Performance reviews*: Alle evaluaties met je leidinggevende.
  • Taken*: Specifieke vragen van HR.

* Deze functionaliteit kan uitgeschakeld zijn voor jouw onderneming.

Hoe werk je met de verschillende modules van de self-service?

1. Kalender

De kalenderfunctie maakt het makkelijk om je resterende verlofdagen te raadplegen en zelf je verlof te plannen. Meteen kan je ook de kalender van je collega’s bekijken en alles koppelt uiteraard met je agenda op het werk. Klik hier voor meer...

2. Assets

Assets toont je een lijst met alle tools, badges, laptops ... die je ter beschikking hebt op het werk. Optioneel kan hier ook een aanvraagmodule* aan gekoppeld zijn. Klik hier voor meer info over hoe je een asset kan aanvragen*.

* Deze functionaliteit kan uitgeschakeld zijn in jouw onderneming.

3. Loon & voordelen

Loon en voordelen geeft je een snel overzicht van je loonpakket, werkrooster en eventuele budgetten*.

Binnen de looncirkel zie je:

• je bruto salaris in ronde cijfers.
  • je werkrooster

Klik hier voor meer info over de looncirkel.

4. Persoonlijke informatie

Alle gegevens die je werkgever moet bijhouden voor een correcte loonverwerking. Iets veranderen in je gegevens? Klik hier om te zien hoe dat moet.

5. Wie is wie

Wie werkt in jouw bedrijf? Wie zit er in jouw team? Wie is waarvoor verantwoordelijk? Je vindt het in de ‘Wie is wie’. Zoeken kan via de zoekbalk.

6. Contracten

Alle getekende contracten, overeenkomsten, reglementen … met je werkgever vind je hier terug. Moet je nog een document tekenen, dan kan je dit digitaal doen via de self-service. Hoe dat moet, lees je hier.

7. Documenten

Documenten is je digitale archiefkast waar je alle werkdocumenten kan terugvinden. Klik op een mapje of een document om te openen. Moet je nog een document indienen dan zal Officient je hier ook aan herinneren. Meer informatie vind je hier.

8. Performance reviews*

Heeft je leidinggevende met jou een evaluatiegesprek gehad, dan kan je de feedback hierin terugvinden op datum.

* Deze functionaliteit kan uitgeschakeld zijn in jouw onderneming.

9. Taken

HR kan specifieke gegevens of taken van je vragen. Je ontvangt dan een e-mail over deze nieuwe vraag. Het nummer naast ‘Taken’ geeft het aantal openstaande vragen weer. Klik op de taak om meer te weten te komen over wat je tegen wanneer moet doen.