Een loon en uurrooster toevoegen of wijzigen voor medewerkers die niet gekoppeld zijn aan een payroll provider

Geüpdatet 2 weeks ago door Arjan van Belle

In de looncirkel in Officient kan je het loonpakket of uurrooster van een medewerker raadplegen.

Wijzigingen van het loon of het uurrooster kan in Officient voor medewerkers die niet gekoppeld zijn aan jouw payroll provider of gekoppeld zijn aan een payroll provider waar Officient niet mee koppelt.

Voor medewerkers met een koppeling van de payroll provider gebeurt dit bij de payroll provider.

Een loon en uurrooster toevoegen

Voor medewerkers, freelancers, interimkrachten die niet gekoppeld zijn aan een payroll provider kan je het loon en uurrooster in Officient manueel toevoegen.

1. Klik in het profiel van de medewerker op + Nieuw looncontract
  2. Kies een van de freelance loontypes of kies voor Onbetaald/stagiair. De loontypes voor werknemer kies je als een medewerker op de payroll staat via een sociaal secretariaat waarmee Officient niet mee koppelt
  3. In de eerste velden vul je het brutoloon, de start- en einddatum en het weekschema in
    Officient zal als startdatum altijd de huidige datum geven en het weekschema staat standaard op 38u/week of 7u36/dag
    Wanneer je het brutoloon toevoegt zal Officient een schatting maken van de sociale bijdragen (30% van het brutoloon), de eindejaarspremie (100% van het brutoloon) en het vakantiegeld (92% van het brutoloon). Deze kan je nog manueel aanpassen
  4. In de onderste velden kan je de voordelen (sociale bijdragen, eindejaarspremie en vakantiegeld) aanpassen en eventueel extra voordelen (bv. maaltijdcheques of een nettovergoeding) toevoegen
  5. Klik op Opslaan

Het loon of uurrooster wijzigen

1. Klik op Acties looncontract in de looncirkel
  2. Kies voor Looncontract wijzigen
  3. In dat scherm geef je de wijzigingen in, pas je het weekrooster aan en geef je eventuele extra componenten in (zoals maaltijdcheques of een nettovergoeding)
    Let vooral op de startdatum en eventuele einddatum, deze kunnen zowel in het verleden als in de toekomst zijn
  4. Klik op Opslaan