Pincode voor de self-service opnieuw instellen

Geüpdatet 4 months ago door Arjan van Belle

Is een medewerker de pincode om in te loggen op de Self-service van Officient vergeten? Geen nood, deze kan je op verschillende manieren resetten!

De medewerker kan deze zelf herstellen via sms- of e-mailverificatie. Een admin kan ook een reset opstarten vanuit het HR-platform

Wanneer een medewerker tweemaal een foute pincode ingeeft, krijgt hij of zij dit scherm:

Herstel pincode via persoonlijke E-mail

Je ontvangt een eenmalige code per mail om een nieuwe pincode in te stellen op je ingestelde privé mail adres.

Open je mailbox en geef in de eenmalige code in, daarna kan de pincode opnieuw instellen.

Herstel pincode via SMS

Je ontvangt een eenmalige code op het mobiel nummer dat ingegeven is in je werknemersprofiel.

Na ingave van de eenmalige SMS-code, kan je de pincode opnieuw instellen.

Herstel pincode door HR admin

Als HR admin kan je mensen die 5x een verkeerde pin ingeven ook opnieuw een pincode laten instellen.

Dit is handig voor mensen die er niet in slagen om via SMS of privé mail opnieuw in te loggen.

1. Na 5 foute pogingen zie je in het profiel staan dat de self-service is geblokkeerd

1. Door op de knop Self-service geblokkeerd te klikken, kan de medewerker een nieuwe code ingeven.
    Hierna zal de medewerker met de nieuwe code kunnen inloggen.