Self-service: Kalender

Geüpdatet 3 months ago door Florette Vervloet

De kalenderfunctie maakt het makkelijk om je resterende verlofdagen te raadplegen en zelf je verlof te plannen. Meteen kan je ook de kalender van je collega’s bekijken en alles koppelt uiteraard met je agenda op het werk.

Hoe verlof aanvragen?

1. Klik op de dag of dagen waarop je verlof wil aanvragen
  2. Selecteer ‘verlof toevoegen’
  3. Kies het verloftype waarop dit moet geboekt worden
  4. Kies voor een volledige of halve dag of geef specifieke uren in
  5. Verstuur de aanvraag naar je leidinggevende of HR via ‘Aanvraag verzenden’

Hoeveel verlof heb ik nog?

1. Ga naar kalender en klik bovenaan op ‘Budget verlof’

Hoe bekijk ik het verlof van mijn collega’s? (enkel op computer)

1. Ga op een pc naar ‘Kalender’
  2. Klik rechts bovenaan op het tandwieltje
  3. Selecteer ‘Toon collega’s’

Omdat Officient de persoonlijke gegevens respecteert, zie je alleen de afwezigheid van je collega’s. Niet de reden of type van het verlof.

Hoe deze kalender toevoegen aan je werkagenda?

Dit is afhankelijk van het type agenda dat je gebruikt. Het volledige stappenplan vind je hier.