Inloggen op de self-service

Geüpdatet 2 months ago door Arjan van Belle

Als medewerker log je in via https://selfservice.officient.io/, daar kan je persoonlijke personeelsdata raadplegen en aanvragen indienen.

Belangrijk is dat je eerst een uitnodiging hebt ontvangen per mail van je organisatie.

Inloggen op de self-service kan op drie manieren:

1. Je geeft je professioneel e-mail adres in. Je persoonlijk adres is ook mogelijk indien dit gekoppeld is aan je profiel in Officient.
    Daarna ontvang je een e-mail met login link, als je daarop klikt, kom je in jouw self-service terecht.
    Je wordt automatisch uitgelogd na 10 minuten van inactiviteit
  2. Inloggen met Google account
    Als je professioneel gebruik maakt van Google voor e-mail, kan je inloggen met hetzelfde wachtwoord als je Google Account.
    Gebruik je persoonlijk een Gmail adres? Dan kan je ook op deze wijze inloggen als je privé adres gekoppeld is aan je profiel in Officient
  3. Inloggen met Office 365 account
    Als je professioneel gebruik maakt van Office 365 voor e-mail, kan je inloggen met hetzelfde wachtwoord als je Office 365 Account.
    Gebruik je persoonlijk een (betalende) Office 365 account? Dan kan je ook op deze wijze inloggen als je privé adres gekoppeld is aan je profiel in Officient.Hotmail, Live en andere gratis mailboxen van Microsoft zijn niet compatibel

Extra veilig met een pincode!

Heb je je keuze gemaakt uit een van deze inlogmogelijkheden?

Dan vraagt Officient nu om een pincode in te stellen. Jouw loginmechanisme zal hieraan gekoppeld zijn. De pincode moet je een 5-cijferige code zijn, nadat je deze bevestigd hebt door dezelfde code nogmaals in te geven, is de pincode ingesteld.

Gebruik je de self-service app op je smartphone? Dan kan je er ook voor kiezen om in te loggen door middel van je vingerafdruk of gezichtsherkenning.

Hoe volledig uitloggen?

• Klik op je initialenbadge of je profielfoto bovenaan
  • Selecteer 'instellingen'
  • Onderaan klik je op 'uitloggen en PIN verwijderen'.