Authenticatie in twee stappen

Geüpdatet 7 months ago door Arjan van Belle

Om het HR platform extra te beveiligen ondersteunt Officient nu authenticatie in twee stappen (two-factor authentication of 2FA) via de app Auth0 Guardian. Dit betekent dat je jouw Officient-account van een extra beveiligingslaag voorziet bovenop jouw e-mail en wachtwoord. Je zal via de app moeten bevestigen dat je wil inloggen op je account.

Om te beginnen download je de app op je Android-toestel of iPhone. Hierna stel je de authenticatie in twee stappen in voor jouw Officient-account. Je stelt de authenticatie in twee stappen per gebruiker als volgt in.

1. Klik op je initialen bovenaan en kies voor Mijn account
  2. Klik op de knop onderaan in het vak Authenticatieintweestappen
  1. Officient zal je automatischuitloggen. Als je opnieuw probeert in te loggen, krijg je een Guardian-scherm met de vraag om de Guardian-app te downloaden
  2. Download de app of als je dit al gedaan hebt, klik op I've already downloaded it
  1. Open de app en scan de QR-code op jouw scherm. Je krijgt nu een beveiligingscode voor het geval je jouw smartphone niet bij hebt. Wanneer je die ergens veilig hebt bijgehouden, vink je I have safely recorded this code aan en klik je op de oranje knop. Je bent nu ingelogd!
  2. Wanneer je nu probeert in te loggen zal de volgende melding op je scherm verschijnen:

1. Open de app op je telefoon en tik op Allow. Je bent nu ingelogd en je kan aan de slag met Officient!