[VIDEO] Verlof en prestaties invoeren en verwijderen

Geüpdatet 3 months ago door Florette Vervloet

Prestaties toevoegen

Er zijn twee manieren waarop er prestaties worden toegevoegd. Je kan dit als gebruiker van het HR platform zelf invullen in de kalender of je medewerkers kunnen verlof en ziekte aanvragen of registeren via hun self-service toegang.

Prestaties meteen in de kalender invoegen
  1. Je gaat naar de kalender
  2. klikt op de dag of dagen dat je verlof of overuren wil invoegen
  3. Klik onderaan op de blauwe knop "Voeg 1 dag toe"
  4. Kies het juiste verlof of overuren type, je ziet meteen hoeveel de medewerker nog beschikbaar heeft
  5. Kies tussen de opties: "Volledige dag", "Voormiddag", "Namiddag" of "Specifieke uren"
De optie "Specifieke uren" is enkel zichtbaar als de verlofteller in uren is aangemaakt.
  1. Kies of je de medewerker waarvoor je verlof toevoegt wil verwittigen
  2. Klik op de blauwe knop "Bevestigen"
  3. De dag is nu toegevoegd in de kalender
Wil je meerdere dagen selecteren voor 1 persoon? Klik op dag 1, houd shift ingedrukt en klik op de laatste dag.
Wil je voor meerdere personen 1 dag aanduiden dan klik je op de datum in de bovenste rij. Je kan deze dagen nog verwijderen voor enkele personen door op de blauwe vakjes te klikken van de personen waarbij deze dag niet moet toegevoegd worden

Prestaties verwijderen

Je kan natuurlijk ook ingevulde prestaties verwijderen uit de kalender

1. Je gaat naar de kalender
  2. Klikt op de dagen die je wilt verwijderen. Het is mogelijk om meerdere dagen tegelijk voor 1 persoon te verwijderen
  3. Je klikt onderaan op de rode knop "Verwijder ... dagen"
  4. Op het volgende scherm kan je bevestigen om dagen te verwijderen of het nog ongedaan maken
  5. Klik op "Verwijder ... slot"
  6. De dagen zijn uit je kalender verwijdert

Snelingave van de kalender

1. In de kalender klik je op de naam van de persoon van wie je dagen of uren wil ingeven
  2. Klik op + Kalendertype toevoegen
  3. Geef per dag de tijd in. Dit kan in uren en minuten of in decimalen
  4. Het aantal effectief gewerkte uren verschijnt automatisch op basis van het normale werkrooster, rekening houdend met afwezigheid en overuren.

In dit artikel kom je alles te weten over de snelingave