[VIDEO] Snelingave van verlof, overuren en andere afwezigheidstypes

Geüpdatet 4 months ago door Arjan van Belle

In de kalender van Officient kan je verlof, overuren en andere afwezigheidstypes (zoals thuiswerk of een opleidingsdag) voor een volledige maand ingeven per persoon.

Uren en dagen toevoegen

1. In de kalender klik je op de naam van de persoon van wie je dagen of uren wil ingeven
  2. Klik op + Kalendertype toevoegen
  3. Geef per dag de tijd in. Dit kan in uren en minuten of in decimalen
    Om een volledige dag in te boeken kan je in het veld gewoon a ingeven. Officient vult dan automatisch een volledige dag in op basis van het uurrooster
    Wanneer je meerdere malen hetzelfde aantal uren moet ingeven, bijvoorbeeld 7u36, kan je de 7:36 kopiëren (Ctrl-C of ⌘-C) en plakken (Ctrl-V of ⌘-V) in de verschillende velden van de kalender
  4. Het aantal effectief gewerkte uren verschijnt automatisch op basis van het normale werkrooster, rekening houdend met afwezigheid en overuren
  5. Officient slaat de kalender automatisch op telkens je een veld invult

Uren en dagen verwijderen

1. In de kalender klik je op de naam van de persoon van wie je dagen of uren wil verwijderen
  2. Klik op het aantal ingegeven uren voor de dag die je wil verwijderen en verwijder ze met de backspace-toets of geef 0 in

Om alle dagen of uren van een bepaald type te verwijderen, ga je met je muis over het type staan en klik je op de rode X die verschijnt
  1. Officient herberekent automatisch het aantal effectief gewerkte uren op basis van het normale werkrooster, rekening houdend met afwezigheid en overuren
  2. Officient slaat de kalender automatisch op

Eenvoudig navigeren in de snelingave

We hebben enkele toetsenbord combinaties voorzien om makkelijk te kunnen navigeren in de snelingave.