Aanpassingen in de kalender nadat je hebt doorgestuurd

Geüpdatet 7 months ago door Koen Willekens

Dit artikel is enkel van toepassing voor klanten met een payroll link met Accuria, Besox, Sodalis of Wij Helpen
  1. Kalender is doorgestuurd, wat met wijzigingen door medewerkers in de medewerker self-service?

Vanaf het moment dat je een maand doorstuurt naar je payroll provider, worden nieuwe aanvragen van medewerkers in de self-service onmiddellijk geblokkeerd voor die maand.

Dit is om te vermijden dat er nog kalenderwijzigingen gebeuren waar je als HR of werkgever geen weet van hebt.

Moet er nog iets gewijzigd worden na het doorsturen? Lees dan puntje 2 en 3 onderaan.

1. Kalender is doorgestuurd, maar minder dan 48 uur geleden, kan ik nog aanpassingen doen?

Alle gebruikers in het HR platform kunnen in een reeds doorgestuurde maand nog 48 uur lang wijzigingen doen na dat je voor de eerste maal de maand hebt doorgestuurd.

Indien je over gaat tot wijzigingen in de kalender dien je die opnieuw door te sturen vanuit Officient naar je dossierbeheerder bij je payroll provider.

1. Kalender is doorgestuurd meer dan 48 uur geleden, hoe wijzig ik nog zaken?

Meestal binnen de 48 uur zijn de lonen berekend en verwerkt, daarom blokkeren we wijzigingen na 48 uur.

Na 48 uur moeten wijzigingen gebeuren door je dossierbeheerder, die past dit aan in het loonprogramma en Officient neemt dit 's nachts mee over.

1. Kalender conflicten in mijn inbox? Wat is dit?

Correcties gemaakt door je dossierbeheerder in het loonprogramma worden in 90% van de gevallen automatisch rechtgezet in Officient.

In uitzonderlijke situaties krijg je de melding dat er na correcties door je dossierbeheerder toch nog een verschil is met de kalender in het loonprogramma en Officient.

Dit heeft meestal als oorzaak dat er in de 48 uur na het doorsturen nog wijzigingen zijn gebeurd, die niet opnieuw naar je dossierbeheerder zijn gestuurd.

Officient detecteert deze verschillen en vraagt dan om volgende opties:

• Aanbevolen: kopieer payroll provider kalender naar Officient op deze dag
  • Dit verschil mag genegeerd worden. Officient moet geen waarschuwing meer tonen voor deze dag
  • Payroll provider data is niet correct (= contact opnemen met je dossierbeheerder)

Als je over deze opties twijfelt, raden we aan om je dossierbeheerder te contacteren en zij of hij helpt je dan verder.