Voor je start met de kalender [preferred partners]

Geüpdatet 3 months ago door Florette Vervloet

Dit artikel is voor klanten van Abante, Accuria, Besox, CLB, Sodalis of Wij Helpen. Ben je klant bij een ander sociaal secretariaat, lees dan: Starten met de kalender: Voorbereiding

Voor je start met de kalender

Voor je van start gaat met Officient zorgt je dossierbeheerder dat alle verloftypes en rechten geïmporteerd worden in Officient. Natuurlijk moet jij zelf als beheerder van je personeel beslissen of deze verloftypes goedkeuring vereisen of zelf mogen aangevraagd worden. Deze instellingen bekijk je best nog even voor je start met de kalender.

Extra instellingen bepalen

Via de medewerker self-service kunnen je medewerkers zelf verlof aanvragen. Voor de meeste verloftypes is dit handig, bij andere types niet wenselijk. Bij de details van een verloftype kan je aan of uit zetten of medewerkers dit type kunnen aanvragen of niet. Je kan hier ook per medewerker uitzonderingen toevoegen net zoals bij de verloflimieten.

Nog twee extra instellingen die je kan aanpassen is het inactief plaatsen van een type wat wilt zeggen dat je dit type niet meer gebruikt en goedkeuring van een manager aanzetten. Als je verloftypes hebt waar voor geen goedkeuring nodig is dan zet je de goedkeuring uit. Misschien zijn er in jou bedrijf zo'n types?

Hoe doe je dit nu voor alle medewerkers?
  1. Je gaat naar de instellingen (het tandwieltje)
  2. Klik op "Verloftypes"
  3. Dan kies je het verloftype dat je wilt nakijken en klikt op de naam hiervan
  4. Selecteer de tab basis informatie
  5. Hier zie je verschillende sliders bij verschillende vragen: pas aan waar nodig
  6. Klik nu op "Opslaan"

Hoe pas je dit aan voor sommige medewerkers?

De instellingen die je hier boven hebt gekozen zijn voor iedereen geldig die recht heeft op dit verloftype. Maar misschien heb je enkele medewerkers waarvan je niet wilt dat zij in de self-service dit verloftype kunnen aanvragen. Dan kan je dat enkel voor deze medewerkers uitzetten:

1. Ga naar instellingen
  2. Klik op "Verloftypes"
  3. Selecteer het verloftype waarop je de uitzondering wil doorvoeren
  4. Ga naar het tabblad "Limieten"
  5. Kies onder uitzondering de juiste persoon of kies " + Uitzondering toevoegen" als deze persoon er nog niet tussen staat.
  6. Je verzet de schuifbalk naar de kant die voor jou van toepassing is