De looncirkel aanpassen [Koppeling]

Geüpdatet 4 months ago door Arjan van Belle

Enkel een admin kan de looncirkel aanpassen

1. Ga naar de Instellingen
  2. Kies onder Integraties voor Sociaal secretariaat
  3. Je ziet het sociaal secretariaat staan waarmee je gekoppeld hebt. Klik op Bekijk details.
  4. Klik dan op Bewerk componenten

5. In dit scherm zie je specifieke loononderdelen vanuit de database van de payroll provider
    Officient toont de velden die op Voordeel staan in de looncirkel. Wil je meer of minder elementen tonen, dan kan je deze zo aanpassen
  • Zaken die zichtbaar mogen zijn in de looncirkel zet je op Voordeel
  • Zaken die niet zichtbaar mogen zijn op de looncirkel zet je op Negeren
  • Belastingen of persoonlijke bijdragen zullen ook niet zichtbaar zijn op de looncirkel, deze zullen wel zichtbaar zijn bij de loongegevens.

Relevant voor Belgische looncirkels:

De precieze sociale bijdragen (patronale RSZ), het vakantiegeld en de eindejaarspremie van medewerkers, zijn niet altijd op te halen uit de software van het sociaal secretariaat of de payroll provider, omdat deze daar niet worden getoond. Daarom levert Officient schattingen:

• Sociale bijdragen (patronale RSZ) worden geschat op 30% van het brutoloon
  • Vakantiegeld wordt geschat op 92% van een bruto maandloon. Dit wordt op maandbasis uitgedrukt (dus gedeeld door 12).
  • Eindejaarspremie wordt geschat op 100% van een bruto maandloon. Dit wordt op maandbasis uitgedrukt (dus gedeeld door 12).