Eén medewerker uitnodigen tot de self-service

Geüpdatet 5 months ago door Arjan van Belle

Wil je meerdere personen uitnodigen? Bekijk dan dit artikel.

1. Ga naar het profiel van een medewerker.
  2. Klik op  de knop Nodig uit voor self-service
  3. Indien de medewerker al een self-service link gekregen heeft en de onboarding wizard heeft afgerond, zal de knop Nodig uit voor self-service vervangen zijn door een label Self-service actief. Als je de self-service uitnodiging opnieuw wil versturen aan die medewerker, klik je onder Acties op Nodig uit voor self-service
  4. Verstuur de self-service link.
    •   Indien zowel een professioneel als een persoonlijk e-mailadres beschikbaar zijn, kun je bovenaan kiezen naar welkadres je de uitnodiging verstuurt
    •   Je kunt de tekst in de uitnodigingsmail steeds aanpassen door op Template aanpassen (NL) te klikken. Je kan de templates in de andere talen aanpassen via Instellingen > Communicatie/E-mail templates. Hier kan je ook de Spaanse en Italiaanse template toevoegen via Addlanguage
  5. Klik op Sturen naare-mailadres(werk)
  6. De medewerker zal nu via mail een uitnodiging krijgen en zal gevraagd worden de onboarding te doorlopen.

Wil de medewerker self-service tijdelijk uitschakelen? Bijvoorbeeld tijdens de opstart van Officient terwijl je nog allerlei data verzamelt?
Dat kan: via de instellingen => privacy & security => self-service tijdelijk uitschakelen.
Opgelet: je schakelt dan de self-service uit voor iedereen. Medewerkers krijgen dan boodschap te zien dat HR tijdelijk de toegang heeft uitgezet.