Gebruikersrechten instellen

Geüpdatet 1 month ago door Arjan van Belle

In Officient kan je als admin-gebruiker diverse rechten instellen per gebruiker. Concreet kan je :

• toegang geven tot één of meerdere teams
  • toegang geven tot documenten, loondata en contracten
  • toegang geven tot de payrollprovider
  • toegang tot de instellingen uitbreiden
  • de mogelijkheid geven of ontzeggen om data aan te passen
  • een gebruiker (de)activeren

Een overzicht van welke rol wat zal kunnen zien en aanpassen vind je hier.

Gebruikersrechten instellen doe je als volgt:

1. Ga naar Instellingen
  2. Klik onder Mijn bedrijf op Gebruikers
  3. Klik op de gebruiker waarvoor je de rechten wil instellen. Hier kan je zien hoe je een nieuwe gebruiker aanmaakt.
  4. Klik op Rol. Je krijgt nu een overzicht van de mogelijke gebruikersrollenAdmin: deze persoon heeft toegang tot alle data en de instellingen en kan verlof en prestaties doorsturen naar het sociaal secretariaat
    Standaard: deze persoon heeft toegang tot de data van allemedewerkers en beperktetoegang tot de instellingen
    Team manager: deze persoon heeft enkel toegang tot de data van bepaalde teams en beperkte toegang tot de instellingen

Wanneer je voor Standaard of Team manager kiest, zullen er enkele velden verschijnen. Je kan•   toegang geven aan specifieke teams (enkel bij Team manager)

•   toegang geven tot documenten en lonen en contracten

• wanneer de gebruiker toegang heeft tot de lonen en contracten, kan je deze toegang geven tot de payroll provider

•   aanpassen van data toestaan of weigeren en uitgebreide toegang geven tot de instellingen

1. Klik op Opslaan

Wanneer je een gebruiker op een later moment wil deactiveren, klik je in het scherm van de gebruiker onderaan op gebruikerstoegang uitschakelen.

Wil je een gebruiker opnieuw activeren, dan kan dit op dezelfde manier.

Gebruikers verwijderen is niet mogelijk.