Self Service voor medewerkers
Voor medewerkers
Self Service: Overuren ingeven in de kalender

Meerdere overuren ingeven op dezelfde dag

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leggen we aan de hand van een voorbeeld uit hoe je overuren kan toevoegen aan je kalender in de Self Service.

In dit voorbeeld werkt Rik van 9u tot 17u. Rik heeft echter nog een uur doorgewerkt na zijn officiële uren. Dit kan hij zelf aanbrengen in de kalender.

1. Selecteer de dag waarop de overuren plaatsvinden.

2. Klik op Voeg 1 dag toe.

3. Kies het type overuren.

4. Selecteer Kies specifieke uren.

5. Bij Van... Tot... kan hij het gewerkte overuur invoegen.

Rik heeft echter niet alles rond gekregen en wil de volgende dag twee uur extra werken van 8u tot 9u en nog een uurtje van 17u tot 18u.

Rik kan dit gaan ingeven door deze uren op te tellen. Hij kan dan kiezen bij Van... Tot... om hoe laat hij deze uren wil ingeven. Hij kan ze bijvoorbeeld ingeven van 17u tot 19u. Voor Officient maakt dit geen verschil, zolang het verschil in Van... Tot... overeenkomt met de som van de overuren.